Dags att barnsäkra hemmet till fullo

säkerhet barnNu måste vi verkligen börja tänka på att barnsäkra hemmet snart för snart kan nog lillen börja krypa och då gäller det verkligen att man har gjort så gott som möjligt med säkerheten. Det är faktiskt inte helt självklart vilka saker man bör säkra upp i hemmet så jag har faktiskt fått behöva läsa en hel del på nätet vad man bör tänka på.

Det finns ju så klart vissa saker som är självklara t.ex. så är ju kemikalier något som måste vara säkrat för bara några få droppar kan ju faktiskt döda i värsta fall och det skulle ju vara katastrofalt.

Jag tänker mycket på klämrisk men även skära sig eller att det finns risk för att han kan bränna sig vid karminen så där för vi nog sätta upp någon barngrind som stänger honom ute från det området. Risken för att han kan falla i trappan ner till källaren är också något vi måste fixa och även där måste vi sätta en barngrind.

Sen passade jag på att försöka hitta lite information om vilka de vanligaste skadorna är hos barn i hemmet och här kommer en lista.

  • Fall
  • förgiftning
  • klämskador
  • brännskador

Vanligaste dödsorsaken är faktiskt drunkning verkar det som och det trodde jag faktiskt inte. Jag var nästan helt säker på att fallskador är det som dödar flest småbarn. När jag väl tänker efter så förstår jag nu varför drunkning är det vanligaste dödsorsaken är ju för att bara några decimeter räcker för att ett barn ska drunkna tyvärr. Tänk själv mindre diken och sånt eller någon damm i trädgården räcker ju men som tur är så har vi inget sånt här.

Här kommer lite tips på sidor jag tyckte var bra på att informera om olika risker och så vidare.