Tankar, tankar, tankar

volvo-v70Usch ja många tror säkert att det är tankar i huvudet jag menar men inte den här gången utan det är så klart bilen vi köpte i vintras som har en liten tendens till att dricka väldigt mycket bensin…

Våran plan var ju att ha en bil som har närmare 200 hästar för att underlätta omkörningar med mera men det kommer så klart med en extra kostnad och då vi bor i stan så blir det mycket stadskörning tyvärr vilket gör att våran Volvo dricker 1L milen. Tyävrr blir det också en hel del smårundor vilket gör att den förbrukar ännu mer bensin när motorn är kall.

Vi har nu haft bilen i bara fem månader och om jag ska vara ärlig så har jag redan tröttnat på den, jag saknar våran Golf 1,4 TSI som knappt drack något och en tankning räckte en hel månad utan problem men med Volvon räcker det knappt tre veckor 🙁

Mycket av andledningen till att vi köpte så stor bil var för att vi fick barn och med barn kommer extra packning som vagn med mera men faktum är att där faktiskt inte är så mycket extra plats även om det är en V70 vi köpte. 30 cm hit och dit är ungefär det man får extra med att byta upp sig.

Så nu går tankarna att byta ner storlekn igen när vårat barn är gammalt nog att inte behöva en liggvagn och en enklare barnvagn tar mycket mindre plats jämfört med en enklare sittvagn som nästan inte tar något plats i huvudtaget när det är ihopfälld.